onsdag 26 oktober 2022

Halloween: Triss i skräck!

 




Skeppskistan / Den dubbla graven / De gråtande barnen
Benni Bødker

Eric är på jakt efter det förlista skeppet Hannover och skatterna som sägs finnas på skeppet. Det är ett skepp med en mörk historia, det användes för att frakta slavar på 1700-talet och har legat oupptäckt på havsbottnen i hundratals år. Ända tills nu, för Eric har lyckats, han har hittat Hannover och beger sig ner på havets botten för att ta skatten. Något som han bittert kommer att få ångra i berättelsen om Skeppskistan.

I Den dubbla graven får läsaren möta berättaren som är ute och går i en rasande storm, vi vet inte vem denna person är. Berättaren möter en gammal dam och tillsammans söker de skydd mot stormen. Medan de väntar på att stormen ska bedarra får berättaren höra den hemskas historien om Enbente Ville som mördades av sin giriga fru och hennes älskare. Det sägs att Ville inte får ro i sin grav och därför går han igen. Nu råkar det vara så att det denna stormiga kväll är precis den dag som Ville dog...är han i närheten och vem är egentligen berättaren?

På den spanska landsbygden ligger det övergivna barnsjukhuset Preventorio de Aguas. Det är en ondskefull plats där flera barn sägs ha dött eller bara försvunnit, idag sägs det att de spökar där. En ung, namnlös kvinna har tillsammans med en väninna begett sig till sjukhuset för att ta reda på vad som egentligen hände med hennes morbror som sägs ha dött på sjukhusetnär han var en liten pojke. Kvinnan tar sig in på sjukhuset och snart hittar hon en underjordisk gång, kanske kan hon avslöja den fruktansvärda  sanningen om De gråtande barnen?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar