tisdag 20 september 2022

Kan Häxmästaren stoppas?

 


Väktare och väsen: Tjuven
Stefan Ljungqvist
Illustrerad av Alvaro Tapia

Aurelian är tjuven som sedan han var en liten pojke överlevt genom att stjäla. Han övergavs som liten av sina föräldrar och sattes på barnhem. Härifrån rymde han en natt och hamnade sedan i klorna på den ondskefulle Häxmästaren som behandlar Aurelian som sin slav. Även härifrån lyckas Aurelian fly men inte förrän Häxmästaren låtit honom ta del av sina ondskefulla planer. 
  Häxmästaren ska genomföra den så kallade Tusen själarnas ritual. Denna ritual ska ge Häxmästaren  evigt liv av den mäktiga demonen Den Glödande som inget hellre vill få ta del av människornas värld. Häxmästaren får evigt liv i utbyte mot att han hjälper Den Glödande in i vår värld. 
  Vad Aurelian inte vet är att Häxmästaren behöver ta död på tusen människor för att få deras själar och Aurelian är den tusende själen! Allt sedan Aurelian lyckades fly har Häxmästaren sökt efter honom och nu är tiden snart inne. Häxmästaren har samlat på sig niohundranittionio själar och han behöver nu bara en till för att kunna genomföra ritualen! Kan Aurelian stoppa Häxmästaren och undkomma med livet i behåll?

Actionpackad fantasy utan en enda död stund. Det är våldsamt, läskigt och lättläst, en tokspännande bladvändare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar