onsdag 17 mars 2021

"Fula" tjejer tar upp kampen!

 


Fula tjejer
Lisa Bjärbo/Johanna Lindbäck/Sara Ohlsson

Någon som går på Frejaskolan i Gnesta har startat upp ett konto på Instagram och döpt det till Fula tjejer. Här läggs det nu upp mindre smickrande bilder på tjejer som går på skolan. 
  Tilde som går i år åtta är en av de som drabbas först men då hon inte är en av de mer populära tjejerna är det mest hon själv som lider av det. När Jasmine, som är en av skolans snyggaste och mest populära tjejer, plötsligt dyker upp i flödet brakar det dock loss rejält! Vem är det egentligen som ligger bakom kontot och vad vill personen (eller personerna) egentligen uppnå med det hela?
 När sedan Frejaskolan ska starta med en ny aktivitet som kallas för Skolservice där eleverna ska få prova på att hjälpa till i olika delar av skolan vill det sig inte bättre än att Tilde och Jasmine hamnar i skolköket tillsammans med Eleni som också går i deras klass. 
  De tre tjejerna är alla väldigt olika men de förenas snart i ett gemensamt mål, de ska ta reda på vem det är som startat Fula tjejer! Vägen till avslöjandet blir längre än de anar och den är kantad av kärleksbekymmer, gräl och intriger.

Första boken i vad som ska bli en trilogi. En bok som verkligen står för grrrlpower och som läsare är det svårt att inte ryckas med i tjejernas kamp för att slippa att hela tiden bli bedömda och granskade för deras yttre. En bladvändare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar