onsdag 9 oktober 2019

Vad hände med Lukas?


Pojken i graven
Camilla Lagerqvist

Året är 1965 och de båda syskonen Malin och Bosses mormor har börjat bete sig märkligt. På nätterna beger hon sig till den närliggande kyrkogården för att besöka en grav. 
  En natt följer syskonen efter henne och när de hittar mormodern vid graven kräver den gamla kvinnan att de ska gräva upp den! I en kista däri ska en för syskonen hitintills okänd morbror ligga men när de öppnar kistan ligger där bara en hög med tegelstenar! 
  Det framkommer nu att mormodern tvingats lämna bort sin son Lukas när han var väldigt liten och detta har sedan hemlighållits, inte ens Malin och Bosses mamma vet om att hon har en bror! 
  De båda syskonen bestämmer sig nu för att ta reda på vad som hände med morbror Lukas och varför mormodern var tvungen att lämna bort honom. Lever Lukas fortfarande eller är han död? Varför var hans grav isåfall fylld med tegelstenar?

En ny spännande, historisk berättelse av Camilla Lagerqvist. Den här gången får vi följa med på cirkus och läskiga mentalsjukhus när Malin och Bosse försöker lösa hemligheten med pojken i graven!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar