onsdag 16 oktober 2019

Halloween: Vad hände egentligen när Julia dog?


Dödvatten
Lena Ollmark

Vera och Max är två tjejer i samma ålder som träffas på Näset, ett hem för barn som mår psykiskt dåligt. De har båda hamnat på hemmet då de har traumatiska händelser i bagaget. Veras mamma har tagit sitt eget liv genom drunkning medan Maxs tvillingsyster Julia omkommit i en segelolycka. 
  Vera och Max finner varandra och blir vänner. Max erbjuder sålunda Vera att följa med henne till familjens sommarställe, Saltöga, som ligger ute i skärgården. Här håller Veras familj, mamma Catharina, pappa Fredrik och storebror Oscar, varje år i en segelskola för barn och ungdomar. Trots att de förlorat sin ena dotter, Julia, så ska familjen genomföra segelskolan även detta år. 
  Vera tvekar inte utan bestämmer sig omgående för att följa med till Saltöga. Allt verkar till en början vara väldigt idylliskt men snart inser Vera att allt inte stämmer. Julias rum står orört och den döda flickans ande tycks sväva över familjen som ett spöke. Kan det vara så att Julia inte försvunnit helt? Spökar hon och vad är det isåfall hon vill? 
  Alltfler oförklarliga händelser inträffar och Vera inser snart att det är något som inte stämmer med familjen som bor på Saltöga. De bär på en fasansfull hemlighet.

En riktigt spännande och läskig rysare som är skriven av en riktig expert på området, Lena Ollmark. Flera av hennes böcker går att läsa om här på bloggen. Dödvatten är en av hennes bästa tycker vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar