tisdag 17 april 2018

Varelserna är tillbaka!


Varelserna: Fredlös
Magnus Nordin / Staffan Gnosspelius

Äntligen har det kommit en ny bok i Magnus Nordins mycket spännande bokserie om kampen för överlevnad på Gotland som övertagits av zombier! Detta är den femte boken i serien, de fyra tidigare delarna kan du läsa om här: 


Det går att hoppa in i den här boken direkt men du får mer behållning av boken om du läst de tidigare delarna. 
  Återigen möter vi Emma som tillsammans med de andra överlevande sökt skydd i en stor prästgård. Det har gått lång tid sedan de såg någon zombie eller döing som de kallar de blodtörstiga varelserna.    En dag bryts dock lugnet av att en mängd flyktingar från det svenska fastlandet anländer med båt och söker skydd i prästgården.  
  Emma och de andra på prästgården röstar för att hjälpa de flyende men beslutet är inte enhälligt - den makthungriga Rosanna tycker att de först och främst ska tänka på sig själva innan de hjälper andra. Hur som haver, beslutet är fattat, de äldre, de sjuka och barnen ska få plats på prästgården. Tyvärr går mottagandet inte som planerat, döingarna anfaller prästgården och i kaoset som uppstår dör många. Emma inser snart att hennes position som ledare för de överlevande inte är orubblig. Rosanna tar makten och utvisar Emma från prästgården. Emma är nu fredlös och mer utsatt än någonsin då hon inte kan räkna med skydd från de boende på prästgården. Kampen för överlevnad hårdnar.

Spännande och lättläst, actionfyllt och läskigt. Magnus Nordin kan verkligen det här med skräck och spänning. Som i all riktigt bra skräck så tar Nordin upp teman som är aktuella i vårt samhälle idag, här handlar det bland annat om flyktingfrågan, demokrati, solidaritet och lojalitet. Allt detta finns i boken men framförallt är det en bok som en inte vill sluta läsa när en väl börjat! Nu är det bara att invänta bok nummer sex för det kan inte sluta så spännande utan en fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar