onsdag 11 april 2018

Jenny och hajen


Haj-Jenny
Lisa Lundmark / Charlotte Ramel

Jenny går i andra klass och är den tystaste tjejen i sin klass. Hennes lärare, klasskompisar, ja till och med Jennys mamma tycker det är konstigt och lite oroande att Jenny är så tyst. Vad de inte förstår är att Jenny gillar att vara tyst och att sköta sig på egen hand. Det Jenny gillar mest av allt är att få läsa och fundera på hajar som är hennes favoritdjur. Jenny tänker att hon är en haj för precis som hajar gillar hon att vara för sig själv. 
  Nu börjar det dock dra ihop sig till utvecklingssamtal i skolan och då måste Jenny prata med sin lärare tillsammans med mamma om hur hon har det i skolan. Hur ska Jenny få de båda vuxna att förstå att hon trivs bäst med att vara för sig själv och att hon helst slipper att prata högt i skolan? När det känns som jobbigast får Jenny hjälp från ett minst sagt oväntat håll.

En fin berättelse om en tjej som trots att hon inte hörs så mycket är både smart, modig och trygg i sig själv. Skönt att läsa en bok där det inte är barnets tystnad som är problemet utan istället är det omgivningens krav och förväntningar på hur Jenny ska vara som utgör problemet. Fint illustrerad av Charlotte Ramel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar