tisdag 12 december 2017

Elva mardrömmar!


SKRÄCK - Elva rysare för mellanstadiet
Flera olika författare

Här har du en färsk samling spännande och läskiga berättelser skrivna av några av Sveriges bästa barn- och ungdomsförfattare. Som i alla samlingar så finns där alltid några berättelser som en gillar lite bättre än de andra. Några av mina favoriter är:

När odjuret viskar - Om Rebecka som alltsedan hon var liten varit oförklarligt rädd för vatten. Något i djupet tycks vänta på henne och viskar till henne:  "-Vi ses snart."

Napp - De två bästa vännerna hittar en hel massa pengar, flera miljoner faktiskt, men får inte den hjälp de förväntar sig när de kontaktar polisen.

Sätramumien - Uppe vid det gamla vattentornet väntar något uråldrigt och livsfarligt. Inte den bästa platsen att leta efter pokemons...

Försvinnande gott - Syskonen Stella och Lucas är ute i skogen och stöter på en övergiven bunker. I skogen har två bärplockare försvunnit och inne i bunkern tycks något hungrigt vänta.

När kylan kommer - Om familjen som snabbt inser att huset de nyss flyttat in i inte är ett vanligt hus. En iskyla sprider sig snart och föräldrarna i familjen börjar alltmer förvandlas till något bokstavligen iskallt och omänskligt.

En bok som en slukar trots att risken för mardrömmar är stor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar