måndag 22 augusti 2016

Världens undergång är här!


The Passage
Justin Cronin


På en hemlig anläggning i Denver arbetar den amerikanska armén med att framställa ett virus som kommer att göra bäraren både otroligt snabb och omänskligt stark - hen kommer att bli det perfekta vapnet. Som försökskaniner använder armén dödsdömda fångar. Dessa förs från olika fängelser i USA till anläggningen av FBI-agenten Wolgast. Fångarna får ett erbjudande de inte kan motstå, de kommer att utsättas för olika experiment och i utbyte kommer de sedan att släppas fria. 
  Wolgast har än så länge inte opponerat sig men när han en dag blir beordrad att hämta upp en liten flicka, Amy, för att föra henne till anläggningen börjar han ifrågasätta det han blivit ålagd att göra. När det sedan visar sig att Amy är en minst sagt ovanlig flicka kan Wolgast inte bibehålla sin distans längre, han vill till varje pris beskydda flickan från det som armén vill utsätta henne för. 
  Samtidigt som Wolgast och Amy kommer allt närmare varandra börjar situationen på anläggningen bli alltmer kritisk, viruset uppvisar förödande biverkningar. De som bär på viruset blir allt våldsammare och de påminner mer och mer om blodtörstiga vampyrer.
  Det dröjer inte länge förrän helvetet bryter lös och viruset sprids explosionsartat över hela USA. Kommer mänskligheten att överleva och vilken roll kommer Amy att spela i kampen om överlevnad?

En bjässe till bok, sidantalet tickar mot 900, men det är spännande hela vägen och det är stört omöjligt att sluta läsa när man väl börjat. Det är filmiskt, episkt, våldsamt och minst sagt apokalyptiskt. En utmaning för dig som är duktig på engelska och som vill läsa en riktigt tegelsten! Boken finns översatt till svenska med titeln Flickan från ingenstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar