måndag 15 augusti 2016

Något ondskefullt har vaknat.


Vattnet drar
Madeleine Bäck

Viktor gör inbrott i en kyrka tillsammans med sitt gäng, som bland annat består av ledaren Calle och dennes tjej, Jenny, som Viktor i hemlighet är kär i. Under inbrottet får Viktor med sig en sten som han brutit loss från kyrkogolvet. Stenen visar sig besitta krafter som påverkar inte bara Viktor själv utan också hela det lilla samhället Hofors där han bor. 
I skogarna kring Hofors börjar nu märkliga saker ske och människor förändras och vissa kommer till och med att få betala med sina liv när de konfronteras med den uråldriga ondska som väckts.
In i denna malström av märkligheter dras två till synes helt vanliga ungdomar, Beata och Krister. De har på olika sätt påverkats av händelserna i Hofors och de kommer båda att spela en viktig roll då ondskan ska konfronteras.

En spännande och bladvändarvänlig bok som berättas med ett starkt driv av Madeleine Bäck. Det är skräck och fantasy, ofta våldsamt och boken lämpar sig bäst för läsvana läsare i år 7-9. Vattnet drar är första boken i vad som ska bli en trilogi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar