tisdag 17 februari 2015

Två böcker för dig som vill läsa själv!


Gummi - Tarzan
Ole Lund Kirkegaard

Mitt lyckliga liv
Rose Lagercrantz/Eva Eriksson

Här kommer tips på två bra böcker för dig som precis börjat läsa på egen hand!

*

Ivan Olsen har det inte lätt, han blir jämt och ständigt hånad av de äldre grabbarna i skolan för sina taniga armar och för att han varken kan spotta långt eller spela fotboll. 
  Hemma får Ivan inte heller någon större förståelse, hans pappa läser bara böcker om Tarzan som är "en riktig karl" och mamman suckar mest och tycker att Ivan borde skärpa till sig. 
  Livet är således rätt tungt för Ivan som du säkert förstår och det blir inte bättre av att han börjar kallas Gummi - Tarzan av sina mobbare. 
  Så en dag möter Ivan en gammal gumma som faktiskt visar sig vara en livslevande häxa som lovar Ivan att hon ska uppfylla EN önskan...frågan är nu bara vad Ivan ska önska sig?

En klassisk bok av den danske Kirkegaard, full av dråplig humor och suveräna bilder ritade av författaren!

*

Daniela eller Dunne som hon kallas har precis börjat första klass och hon är allt lite nervös. Ska hon få några vänner? Efter viss tvekan vågar hon ta kontakt med en av de andra flickorna i klassen, Ella Frida, och tur var väl det för snart är de bästa vänner! De gör allt tillsammans, gungar, gör läxor och leker med Ella Fridas marsvin Partyboy. Allt är frid och fröjd ända till den dag då Dunne får veta att hennes bästis ska flytta...hur ska det nu gå för Dunne? Kommer hon att klara sig utan Ella Frida?

En lättläst och fin bok om en stark vänskap som övervinner det mesta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar