torsdag 5 februari 2015

Bokcirkel V. Ingelstad #2


Det oändliga havet
Rick Yancey

Nu har bokcirkeln här i Västra Ingelstad läst sin andra bok, Det oändliga havet av Rick Yancey. Boken är uppföljaren till Den 5te vågen som vi läste under förra året (http://framtidsmediateket.blogspot.se/2014/11/bokcirkel-v-ingelstad-den-femte-vagen.html
Vi som läst är Nathalie och Klara i år 9 samt Jesper, skolbibliotekarie.

Kampen mot utomjordingarna fortsätter här. Människorasen är på väg att utplånas helt och bara några få har kraft nog att stå emot de ständiga attackerna från de invaderande främlingarna. Till skillnad från första boken så är Cassie inte lika central utan den här gången följer vi framförallt den mycket tuffa Marika, eller Ringer som hon också kallas. Marika blir efter många komplikationer tillfångatagen av utomjordingarna tillsammans med den lilla flickan "Teacup". Under fångenskapen utsätts Marika för flera grymma prövningar och får veta något som förändrar allt hon trott sig veta om  utomjordingarna.

Till skillnad från första boken så var vi betydligt mer splittrade om vad vi tyckte den här gången. Nathalie var den av oss som gillade boken bäst med vissa reservationer. Jesper blev väldigt besviken då han tyckte att boken var både seg och rörig. Klara fastnade inte i boken alls och valde att inte läsa ut den. 
Så sammantaget så är vi två stycken som trots viss besvikelse kommer att läsa bok tre när den väl kommer, Klara är inte riktigt säker på hur känner men säger sig eventuellt vilja läsa bok tre.

Så vårt betyg blir blandat:

Klara: 1
Nathalie: 2,5
Jesper: 2

Sammantaget blir betyget 2 sprängda utomjordingar av 5 möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar