måndag 6 september 2021

Vad döljer sig i slottet?

 


Djuret
Petter Lidbeck

Dags för den tredje boken om Signe Holm och hennes kusin Elsa, de två första kan du läsa om här och här 
Signe har nu flyttat hem till Elsa och hennes familj. Elsa är orolig för hur det kommer att gå i skolan, kommer klasskompisarna att acceptera hennes speciella kusin? 
  En dag när de båda kusinerna är ute på en promenad så stöter de på en man som ligger på marken, han är blodig i ansiktet och har brutit sin fot, någon eller något tycks ha överfallit honom. Vad är det som har hänt mannen? Det enda ord han säger till Elsa och Signe är "djuret". Vad menar han? 
  Signe börjar forska i vad som kan ha hänt och börjar misstänka att överfallet på mannen kan ha kopplingar till det som rymmer sig bakom väggarna på det slott som ligger i närheten av platsen där de hittade mannen. På slottet finns ett företag som heter Mockingbird robotics och precis som namnet säger så sysslar de med forskning kring robotar och artificiell intelligens. Kan Signe och Elsa lösa även detta mysterium?

Precis som de två första böckerna är detta snabbläst, medryckande och spännande. Gillar du kluriga mysterier så är böckerna om Signe och Elsa ett måste!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar