onsdag 1 september 2021

När vädret blir galet.

 


Väderlekarna
Lisa Lundmark

I den lilla staden Esby där alla gator har namn efter vädret, här finns gator med namn som Vårvädersgatan, Vintervädersgatan och Höstvädersgatan, börjar det hända märkliga saker. Vädret blir helt knas och på varje gata blir det som namnet säger, på Vårvädersgatan blir det vår, på Vintervädersgatan blir det vinter och så vidare. 
  De tre klasskompisarna som går i år två, Melanie, Henny och Mohamed, inser snart att något inte står rätt till men i princip inga av de vuxna i Esby tycks vilja erkänna att något är galet med vädret. 
  De tre barnen förstår snart att någon eller något som kallas för E ligger bakom väderkaoset och denna E vill nu leka fyra lekar med de tre. Melanie, Henny och Mohamed går motvilligt med på att leka, kanske kan de få rätsida på vädret och dessutom få veta vem den mystiska E egentligen är?

Det här är en mycket speciell, klurig, spännande och rolig bok som dessutom är mycket originell. Lundmark skriver väldigt bra om både vänskap och om längtan efter att få höra till samtidigt som det är spännande-en vill ju veta vad det är som händer och vem E egentligen är! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar