torsdag 1 oktober 2020

Halloween: Det spökar i Gamla stan!

 


Poltergeisten
Cecilia Rojek

Tolvåriga Tuva har tillsammans med sina föräldrar och katten Gilbert flyttat från Visby till Stockholm där pappa fått jobb på Naturhistoriska museet. Tuva känner sig inte alls hemma i Stockholm. Familjen har bosatt sig ett mycket gammalt hus, Stiernkranska huset, som ligger i Gamla stan. Huset har familjen fått av Tuvas gammelfarmor. 
  Det dröjer inte förrän märkliga saker börjar inträffa, buller, steg och andra mystiska ljud hörs i huset om nätterna. När sedan Tuva ser ett spöke, en kvinna med blodigt bakhuvud, sväva omkring i huset så förstår hon att Stiernkranska huset är hemsökt! 
  Frågan är bara vem spökkvinnan är och vad hon vill? Är hon ondskefull eller vill hon bara ha hjälp med att komma till ro? Tuva börjar gräva i mysteriet och en skrämmande och tragisk historia uppenbarar sig.

En riktigt bra spökhistoria som även till stor del handlar om hur Tuva försöker finna sig till rätta i sin nya hemstad. Det blir allt annat än lätt, i skolan finns där två tjejer, Lovisa och Franka, som gör livet svårt för Tuva med ständiga trakasserier. 
  Frågan är bara om Tuva kan få någon på sin sida då de två mobbarna är mästare på att ljuga och manipulera alla i sin omgivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar