måndag 31 augusti 2020

Tre spökhistorier för sommarnatten.

 


Spöksomrar
Mårten Melin

En samling med tre spökhistorier som alla utspelar sig på sommaren och har huvudpersoner som är i tolv- till trettonårsåldern.

*Flickan i trädet. Nova ska tillbringa några dagar av sommarlovet tillsammans med vännen Elsa och hennes föräldrar i deras sommarstuga. Det som skulle vara härliga dagar fyllda med bad och mysigt häng förvandlas snart till något skrämmande då de båda flickorna blir indragna i ett mysterium. Genom sitt sovrumsfönster ser Nova ett körsbärsträd och i detta sitter det en flicka. Det märkliga är att trädet och flickan bara syns när det är mörkt och just genom Novas sovrumsfönster! Vad är det som pågår? Spökar det?

*Vintage. Sebastians mamma är besatt av att köpa gamla prylar på loppis och i antikaffärer. En dag hittar hon en säng som verkar vara perfekt till Sebastian. Redan första natten i sin nygamla säng börjar Sebastian drömma märkliga och skrämmande drömmar. Han känner sig också iakttagen. Vad bär egentligen sängen på för historia? Kan ett föremål verkligen vara hemsökt?

*Ön. Hanna spenderar sommarlovet tillsammans med sin familj vid en sjö. I sjön finns det en ö som tycks bära på skrämmande hemligheter. Det sägs att det finns ett spöke på ön, ett spöke efter en pojke som drunknade i sjön för flera år sedan. Tillsammans med Nicki, en tjej som bor vid sjön, börjar Hanns nysta i mysteriet kring pojken och hans skrämmande och sorgliga öde. 

Tre spännande och alldeles lagom läskiga berättelser som passar perfekt att läsa nu när sommaren sakta går mot höst.



    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar