torsdag 20 augusti 2020

Åter till Panem.

 


Balladen om sångfåglar och ormar
Suzanne Collins

I denna bok som utspelar sig INNAN de tre böckerna om Katniss Everdeen (Hungerspelen, Fatta eld, Revolt) så är huvudpersonen Coriolanus Snow, pojken som en dag ska bli president i Panem. 
  När vi nu möter honom är han fortfarande en ung student som kämpar för att bibehålla sin familjs ära. Kriget mellan huvudstaden och rebellerna ute i distrikten är över och makthavarna har infört de så kallade hungerspelen som ett raffinerat straff gentemot rebellerna och distrikten. 
  Än så länge är spelen under utveckling och det tas ett beslut om att de ungdomar som valts ut att tävla i spelen ska få varsin mentor som ska hjälpa dem att segra i spelen. 
  Coriolanus får ansvaret för en jämnårig flicka vid namn Lucy Gray. De båda utvecklar ett starkt band dem emellan och snart är de kära i varandra. 
  Ska Coriolanus känslor få honom att mista kontrollen och hur kommer det då gå för Lucy när de tionde hungerspelen tar sin början?

Det här är ett måste för dig som gillade de tidigare böckerna om livet i Panem och i distrikten. Det är både spännande och intressant att få läsa om Coriolanus som ung och hans kamp för att ta sig fram i tillvaron. Precis som de tidigare böckerna så kommer även denna att filmatiseras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar