onsdag 28 augusti 2019

Musse och Heliums äventyr börjar!


Musse & Helium
Del 1: Mysteriet med hålet i väggen
Camilla Brinck/Maria Isacsson
Ilustration: Jan Jäger

De två mustvillingarna Musse och Helium skickas av sina föräldrar, som är kung och drottning i Djurriket, till Människovärlden. Detta för att de ska skyddas från de ondskefulla Duvjägarna som vill komma åt den magiska Guldosten. 
  Guldosten är magisk och om den ägs av någon som är god, som Musse och Heliums föräldrar, så är livet i Djurriket fridfullt och harmoniskt men om den skulle hamna hos någon ondskefull som duvjägarnas ledare Fjäderspets blir livet mörkt och dystert i Djurriket. 
  Duvjägarna har tänkt ut en hemsk plan, de ska kidnappa Musse och Helium för att på så sätt tvinga deras föräldrar att byta Guldosten mot sina älskade musbarn. Kungen och drottningen tänker således att om Musse och Helium lever i människovärden så kan inte Duvjägarna komma åt dem.
  Åren går och Musse och Helium stortrivs hos människan Camilla som tar hand om dem. Allt är frid och fröjd tills en dag då ett hål dyker upp i väggen. Musse och Helium tar sig in i hålet och vips så har de hamnat i Djurriket. 
  Här får de möta flera speciella varelser som har ett budskap till dem: kungen och drottningen är borta och med dem har även Guldosten försvunnit. Det är nu upp till Musse och Helium att hitta sina föräldrar och Guldosten innan Duvjägarna hinner före! Deras livs äventyr kan börja!

En fantasifull och spännande bok, fylld med fina bilder som verkligen sprakar av magi! Första boken av fyra om Musse och Helium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar