fredag 23 augusti 2019

Glamour och tragisk kärlek.


Glitterflickan
Moa Eriksson Sandberg

Tolvåriga Eva-Lotties mamma Josefin är författare och har fått möjlighet att låna en lägenhet under sommaren för att kunna skriva klart sin senaste roman. Eva-Lottie följer med men inser snart att mamman inte kommer att ha så mycket tid för henne då skrivandet är inne i en intensiv fas. 
  För att inte bli helt uttråkad börjar Eva-Lottie därför utforska Vita Villan, som huset där de bor kallas, och dess trädgård. Här hittar hon en del märkliga konstverk som visar sig har gjorts av den gamla damen Gloria som bor i lägenheten överst i Vita Villan. Eva-Lottie inleder nu mer eller mindre dagliga besök hos Gloria och får nu höra om dennas tragiska och glamourösa liv. 
  Tragiken har följt Gloria ända sedan hennes tvillingsyster dog vid fyra års ålder. När Gloria flera år senare begav sig till Hollywood för att bli filmstjärna kom hon där att möta sitt livs kärlek. Tyvärr fick denna kärlekshistoria ett tragiskt slut och Gloria återvände till Sverige ensam och knäckt. 
  Vad var det egentligen som hände i Hollywood och varför känner Eva-Lottie att det är något som inte stämmer med Gloria? 

En fin och lite oväntad mysrysare som rymmer ett viktigt budskap om att få vara den man är och att få älska den man vill. Svår att släppa när man väl börjat läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar