torsdag 14 juni 2018

Läs en feel good bok i sommar!


Dumplin´
Julie Murphy

I den lilla amerikanska staden Clover City kretsar det mesta kring den lokala skönhetstävlingen Miss Teen Blue Bonnet. Sextonåriga Willowdeans mamma Rosie, som alltid kallar Willowdean för Dumplin´, vann tävlingen för flera år sedan och är nu en av dem som jobbar med tävlingen varje år. 
  Willowdean har aldrig tänkt tanken på att ställa upp i tävlingen då hon inte känner sig helt bekväm i sin överviktiga kropp. Överviktig var även Willowdeans älskade moster Lucy som dog i en hjärtinfarkt för ungefär ett år sedan. Saknaden är stor men Willowdean känner inte att hon kan söka tröst hos sin mamma som mest tycks vilja städa bort alla minnen av Lucy. Som tur är har Willowdean sin bästa vän Ellen som alltid ställer upp med en axel att gråta mot. 
  Livet går sin gilla gång ända tills den dag då den ursnygge Bo, som Willowdean jobbar extra tillsammans med, börjar visa känslor för henne. Willowdean faller handlöst men trots att Bo verkar vara ärlig med sina känslor kan Willowdean inte låta bli att undra - kan en sådan snygging verkligen vara intresserad av en tjockis som henne? 
  Mot alla odds så beslutar sig Willowdean för att tillsammans med ett gäng andra lite udda tjejer i skolan anmäla sig till skönhetstävlingen. Inte för att vinna ett pris utan för att övervinna sin dåliga självkänsla och våga ta plats! Kan Willowdean triumfera och våga älska Bo utan att bry sig om vad alla andra kan komma att tycka om deras relation? 

En riktig feel good berättelse med ett fint budskap om att våga vara sig själv. Det är lättläst, humoristiskt och romantiskt. En perfekt bok att läsa på stranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar