torsdag 24 augusti 2017

När pappa dricker.


Stackars pappa
Sissel Gustafsson

Femåriga Sissels föräldrar bor inte längre ihop så nu spenderar Sissel och hennes storasyster Linn varannan helg hos pappa Christer och hans tjej Maggan. Sissel älskar att vara hos pappan, det är alltid mysigt och kul så det gör inte så mycket att han alltid är lite slö på kvällarna. Pappan tycker om att dricka öl men det gör heller inte Sissel något - han är ändå snäll och rolig att vara med. 

Läsaren förstår snabbt att Christer är alkoholist men då berättelsen i detta seriealbum är helt skildrad ur Sissels synvinkel så kommer det att dröja flera år innan det går upp för Sissel själv att hennes pappa har problem med spriten. Inte ens när Sissel och Linn inte får träffa på pappan på flera månader, då han är inlagd på rehab, inser Sissel att pappan har spritproblem.
  En serie som vänder sig till både yngre och äldre läsare. Den tar upp ett allvarligt ämne på ett ovanligt nyanserat sätt, detta är inte en skildring av en miserabel uppväxt i spritens skugga utan istället en berättelse som visar på att en missbrukare kan vara både en kärleksfull och ömsint förälder.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar