onsdag 14 september 2016

Kampen om ringen


Maximus ring
Patrik Bergström

Remus är en pojke som tillhör Örnfolket och som bor i landet Argonia. Örnfolket håller sig undan människorna som i sin tur lever uppdelade i två delar av landet, Nordriket och Sandriket. Denna uppdelning kom till efter Magikerkriget som utspelade sig för många år sedan, långt innan Remus var född. 
  Remus har en personlig anledning att vara bitter på människorna, dessa låg bakom hans föräldrars död och sedan de gått bort lever nu Remus med sin farfar Attius. Det är Attius som berättar om landet Argonias historia och om den mäktige magikern Maximus som med en magisk ring, Sang-Drac, lyckades få kontroll på vulkanen Nero och därmed förhindrade ett utbrott. 
  Nu har Nero återigen börjat vakna till liv och hotar att förgöra både örnfolket och människorna med ett massivt utbrott. 
  Attius berättar för Remus att det kommer att bli pojkens uppdrag att hitta Sang-drac och sedan stoppa vulkanen från att få ett utbrott. Tillsammans med sin örn Aquila ger sig Remus iväg på vad som kommer att bli ett både farofyllt och spännande uppdrag.

Lättläst fantasy som är lite rörig precis i början, det är många namn och händelser att hålla reda på men när Remus väl kommer iväg på sitt uppdrag blir det riktigt spännande! Första boken i en trilogi där bok två, Vulkanen vaknar, nyss kommit ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar