onsdag 21 september 2016

Ett snällt monster och en läskig cirkus!


Monstret på cirkusen
Mats Strandberg/Sofia Falkenhem

Nu är den här, andra boken om det snälla monstret Frank! Första boken kan du läsa om här:

Clownen Krygers kalaskuliga cirkus kommer till staden Yrred och Frank och hans monsterkompisar Jasse och Magnolia fattar genast misstankar, det är något med den här cirkusen som inte stämmer. De får snart sina misstankar bekräftade! 
  Clownen Kryger fångar monster och tvingar dem att utföra hemska konster mot sin vilja. De vanliga människorna som sitter i publiken ser Kryger som en hjälte som lyckats tämja ett monster. När Frank besöker cirkusen med sin familj så beslutar han sig för att frita det monster som Kryger fångat och nu plågar, en kentaurpojke (hälften människa, hälften häst) som heter Ken. Kommer Frank att lyckas eller kommer han själv att fångas av den elake clownen Kryger?

Den här är ännu bättre än första boken, det är spännande och lite läskigt. Vi får även veta mer om Franks granne, den gamla damen Alice, som visar sig ha en oväntad koppling till spökflickan Magnolia! 
  Precis som i första boken vimlar det av referenser till annan skräckfiktion och Sofia Falkenhems bilder är klockrena. Rekommenderas starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar