tisdag 7 april 2015

Förbjuden kärlek


älskar - hatar
Jenny Downham

När Tom Parker anklagas av 15-åriga Karyn för att ha våldtagit henne kallas Toms lillasyster Ellie in för polisförhör. Hon var vittne till det som skedde den kväll då Karyn påstår att Tom förgrep sig på henne. Ellie vågar emellertid inte berätta om allt hon såg den kvällen - risken för att Tom ska hamna i fängelse är alltför stor. Så nu står ord emot ord och Karyns storebror Mikey lovar och svär att han ska få ur sanningen från Tom med vilka medel som helst. 
  Mikey beslutar sig för att lära känna Ellie, som ännu inte vet att han är bror till Karyn, för att på så sätt kanske få reda på fler detaljer som kan fälla Tom i den kommande rättegången. Vad varken Mikey eller Ellie räknat med är att de snabbt utvecklar starka känslor för varandra. Hur ska de göra nu? Ska de vara lojala mot sina syskon och stötta dem oavsett vad eller ska den blomstrande kärleken dem emellan få spira?

En kärlekshistoria som samtidigt är spännande som en thriller, det dröjer ända till slutet innan läsaren får veta exakt vad som egentligen hände mellan Tom och Karyn. Downham skriver engagerande om kärlek, klasskillnader, hat och andra svåra ämnen i en bok som fångar läsaren från första sidan och inte släpper taget förrän man läst ut den! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar