torsdag 12 mars 2015

V. Ingelstad Bokcirkel #3


Maze Runner - I dödens labyrint
James Dashner

Nu har bokcirkeln som består av Jesper, bibliotekarie, och Klara och Nathalie, år 9, läst ännu en bok. Den här gången valde vi första i boken i Maze runner serien. 
 I den här spännande boken så möter vi Thomas som vaknar upp på en märklig plats, Gläntan, där ett gäng andra tonårskillar lever. De andra killarna leds av Alby som bott i Gläntan i ungefär två år. Varför Alby inte lämnat platsen förstår Thomas då han inser att Gläntan ligger i en tillsynes ogenomtränglig labyrint. 
  Ett antal av killarna är så kallade löpare. De har i uppgift att bege sig ut i labyrinten för att kartlägga och utforska den med hopp om att hitta en väg ut. Detta uppdrag är förenat med stor fara för i labyrinten finns de monstruösa så kallade klagarna som utgör ett livsfarligt hot för löparna. Trots faran så vet Thomas att han vill bli löpare och efter diverse incidenter blir han det också. 
  Just när Thomas och de andra killarna tror att allt återgått till det normala, efter Thomas ankomst uppstod en hel del kontroverser, så kommer det plötsligt ytterligare en person till Gläntan. Den här gången är det en tjej och hon har med sig ett löfte eller är det ett hot...allt kommer att förändras.

Vi tyckte alla om den här boken, den är medryckande och samtidigt lättläst, spänningen är nästintill konstant - man vill INTE sluta läsa när man väl börjat. Boken har blivit en populär film men vi är alla ense om att boken är snäppet bättre så läs den innan du ser filmen! 
Den andra delen i bokserien, I vansinnets öken, kan du läsa redan nu och det dröjer inte länge förrän bok tre, I dödens stad, kommer på svenska så börja läsa NU så är du snart ikapp och kan prata om boken som alla tycks vilja läsa!

Vårt betyg blir 4 löpare av 5 möjliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar