fredag 7 februari 2014

Gästrecension


Än en gång är det dags för en gästrecension! Den här gången får vi ta del av vad Julia U i år 8 tyckte om Maggie Stiefvaters spännande och romantiska Frost.

Frost är en bok som fokuserar mest på vargarna. Huvudpersonen Grace har hela sitt liv varit fascinerad av de djuren. När hon var liten blev hon biten av ett gäng vargar, men räddades i sista stunden av en annan varg. Sen dess har hon iakttagit dem på håll från sitt fönster, och i synnerhet den räddande vargen med sina gula ögon som hon aldrig glömmer. 
 Den vargen är Sam. På somrarna en vanlig kille, men när det blir kallare och hösten kommer, då skiftar han form och blir varg. Sam och Grace råkar mötas under speciella omständigheter en dag. Hon känner genast igen honom på ögonen, och han har spanat på henne i flera år i vargform så han vet mycket väl vem hon är. Man kan verkligen säga att det klickar mellan dem. 
 Sommaren går mot sitt slut och hösten är i antågande och dessutom blir känslorna mot vargarna hätskare och starkare i samhället. Folket vill ha bort dem och Sam kan ju inte göra något för att inte bli varg igen, hur mycket han än vill!
Det finns en hel del regler man måste ta till sig i den här berättelsen, men jag går inte in på alla de grejerna nu. Drivet är alltså den omöjliga kärlekshistorien. Nu har de äntligen mötts i mänsklig form, Grace och Sam, och det är ju så jättebra för dem men så kommer naturen och dess krafter in som ett megahinder och hotar allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar