torsdag 15 augusti 2024

Slottets hemligheter.

 


Pestblommor
Mats Strandberg
Illustrerad av Elin Sandström

År 1710 och i Stockholm härjar pesten. När systrarna Magdalenas och Ebbas mamma dör så beslutar sig deras pappa för att skicka de båda till mammans syster, Katarina. 
  Mostern bor på Svartdamms slott som ligger långt bort från Stockholm mitt ute i skogen. Systrarna inser snart efter deras ankomst att något inte står rätt till på slottet. Mostern är mycket otrevlig och hemlighetsfull, hon har nyligen blivit änka och på slottet bor hon nu med ett litet antal tjänare och sin styvson Axel. 
  Axel tycks vara svårt sjuk och de båda systrarna får stränga order om att de inte får träffa Axel. Under nätterna låses dessutom systrarna in på sitt rum! En natt lyckas dock Magdalena ta sig ut ur rummet och det är också under denna natt som hon träffar Axel för första gången. Kan han hjälpa henne förstå vad det egentligen är som pågår på Svartdamms slott? Vad är det moster Katarina försöker dölja?

En spännande och småkuslig bok som en läser snabbt. Mats Strandberg är en mästare på att bygga upp stämningen och ett spännande mysterium som läsaren snabbt dras in i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar