måndag 14 november 2022

Äventyret på vikingatiden fortsätter!

 


Asynja: Frejas svärd
Elisabeth Östnäs / Lina Neidestam

I den andra, spännande, delen i trilogin om Disa (del ett läser du om under detta inlägg) så blir hon kidnappad av en märklig grupp människor. Dessa tillhör ett slags sekt som är övertygade om att Disa är gudinnan Freja! Disa får genomgå oehörda prövningar men får också en ny vän i den lilla flickan Idun som hjälper Disa att stå ut när det ser som mörkast ut.
  Samtidigt så fortsätter Idris, pojken som blivit Disas bästa vän under träningen till kungens hird, att kämpa för att klara av utbildningen. Om han skulle misslyckas så tvingas han till träldom, han blir helt enkelt en slav! 
  Idris kan dock inte låt bli att tänka på vad som hänt med Disa så han beslutar sig tillsist för att se om han kan hitta henne. Till sin hjälp får han en oväntad bundsförvant, Iskungens egen dotter, Sunna!

Spännande och magiskt, den här gången får vi veta mer om Disa och det märkliga svärd hon har i sin ägo. Kan det verkligen vara så att svärdet är magiskt och att det tillhört en gudinna? Läs så får du veta svaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar