måndag 4 oktober 2021

Halloween: Pojken på kyrkogården

 


Gömstället
Pam Smy

Trettonårige Billy vantrivs i sitt hem. Mamma Graces pojkvän Jeff utövar psykisk och fysisk terror mot  både Billy och Grace vilket gör tillvaron nästintill olidlig. 
  Kvällen innan Halloween rymmer Billy och tar sig till den närliggande kyrkogården. Där har han under en utflykt med sin klass hittat en övergiven bunker. Denna bunker blir nu Billys gömställe. 
  Dock hittar en äldre man snart Billy och i utbyte för att han inte ska avslöja Billys gömställe vill han ha Billys hjälp att röja upp på den gamla kyrkogården. Det tycks som om något stort är på gång på kyrkogården, frågan är bara vad?
  Samtidigt som Billy hjälper till på kyrkogården blir Grace alltmer orolig, var är Billy någonstans? Grace inser att hon måste förändra sitt liv om hon någonsin ska få se Billy igen.

En fin spökhistoria som även handlar om hur en ska ta mod till sig och våga förändra sitt liv. Precis som i Pam Smys förra bok, den fantastiska Thornhill så är även Gömstället full av både fina och stämningsfulla illustrationer. En perfekt bok att läsa när höstmörkret sänker sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar