torsdag 8 april 2021

Första boken om Mika och Valdemar.

 


Nattkorpen
Johan Rundberg

Stockholm, 1880. På ett av stadens flera barnhem möter vi den elvaåriga Mika som vuxit upp på barnhemmet. 
  En natt knackar det på barnhemmets port och Mika är den som öppnar. Utanför står en pojke som överräcker ett litet bylte som rymmer en nyfödd liten flicka. Pojken säger att den svarta ängeln vet att han tog flickan innan han försvinner in i natten. Detta är upptakten på denna suveräna deckare. 
  Mika kommer att bli indragen i jakten på en mördare, Nattkorpen, som förmodats vara gripen och avrättad men detta verkar inte vara hela sanningen. Tillsammans med polisen Valdemar Hoff beger sig Mika ut på gatorna i ett vintrigt Stockholm för att finna sanningen om vem Nattkorpen egentligen är och varför han dödat fyra personer? Kan sanningen finnas i händelser i det förflutna?

Det här var en riktig höjdare! Oavbrutet spännande, mycket välskriven med en mycket levande skildring av Stockholm och den misär som rådde där förr i tiden. Mysteriet är dessutom väldigt bra, det är en snårig gåta som Mika och Valdemar ställts inför och historien tar flera vändningar. Bland det bästa vi läst hitintills under 2021!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar