tisdag 16 februari 2021

Lilla Hen och monstret.

 


Den fasansfulla sagan om lilla Hen
Lena Ollmark
Illustrerad av Per Gustavsson

Lilla Hen är ofta arg men hennes föräldrar säger ständigt till Hen att Hen bara ska vara glad och aldrig visa sin ilska. Det här får Hen att bara må sämre och sämre för det tycks som ett livslevande monster lever inom henne, ett monster som kommer ut när Hen minst av allt vill det, när Hen blir arg! 
  Föräldrarna blir allt mer oroliga för de vägrar tro på Hens historier om att hon har ett monster inom sig. Därför skickar de henne till en doktor där Hen ska får prata om sina bekymmer. Väl hos doktorn händer något fruktansvärt, monstret inom Hen visar sig verkligen finnas och när doktorn uppmanar Hen att släppa loss sin ilska släpps monstret också fritt! 
  Nu när monstret inte längre finns inom lilla Hen kan ingen stoppa det från att göra världen till en hemsk plats där alla människor tycks förvandlas till fasansfulla monster och demoner! Eller kan kanske lilla Hen stoppa monstret?

Lena Ollmark är en våra absoluta favoriter, hennes böcker är spännande och läskiga men också smarta då de tar upp frågor om känslor och relationer på ett strålande sätt. Samtidigt som en läser den här superba boken så får en också chans att tänka på hur viktigt det är att få uttrycka sig själv och det en bär inom sig. Per Gustavssons klockrena illustrationer bidrar bara till att göra boken ännu bättre. En riktig höjdare som rekommenderas skarpt. 
Blir du sugen på att läsa mer av Ollmark så finns flera av hennes böcker recenserade här på bloggen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar