måndag 21 januari 2019

Magiska berg och farofyllda äventyr.


Arlo Finch i eldsdalen
John August

Tolvårige Arlo har flyttat till det lilla samhället Pine Mountain tillsammans med sin mamma och storasyster Jaycee. Arlo får snabbt två nya vänner, Henry och Indra, som värvar honom till scouterna.            Det dröjer inte länge förrän Arlo inser att skogarna och bergen kring Pine Mountain bär på många hemligheter. Det visar sig att det finns en parallell värld till människornas värld. Mellan människornas värld och den andra världen, som kallas Riket, finns Långskogen som fungerar som gräns mellan de två världarna. 
  Det är väldigt lätt men också farligt att förirra sig bort från den vanliga världen och in i Långskogen. Här finns skrämmande varelser som tycks vara på jakt efter just Arlo - frågan är bara varför? Varför vill de döda en till synes helt vanlig tolvåring?

Ett spännande och lättläst äventyr fyllt med action och magi. Det händer mycket i boken som en slukar, det märks att författaren skrivit manus till flera filmer och det finns planer på att filmatisera boken om Arlo Finch. Detta är första boken i vad som ska bli en trilogi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar