tisdag 18 december 2018

Åter till Mumindalen.


Sagor från Mumindalen / Julen kommer till Mumindalen
Alex Haridi / Cecilia Davidsson / Filippa Widlund
efter berättelser av Tove Jansson

Här kommer ett tips om två väldigt fina böcker med berättelser från Mumindalen. Vi får återigen träffa muminfamiljen och alla andra hemuler, småknytt och filifjonkor som bor i dalen. 
  I Sagor från Mumindalen kan du läsa om hur familjen kommer till dalen för första gången och om hur mumintrollet en dag hittar en magisk hatt som tillhör en trollkarl. Hatten visar sig besitta magiska krafter och hinner ställa till rejält med oreda i dalen innan lugnet kan lägga sig igen. I den sista berättelsen så får du följa med på ett spännande äventyr till hattifnattarnas ö!
  Om du sedan vill komma i stämning inför julen så ska du absolut läsa om hur Julen kommer till Mumindalen. En helt underbar julsaga där muminfamiljen väcks ur sitt vinteride och konfronteras med snö och den tillsynes skrämmande julen för första gången. Men kanske är julen inte så skrämmande ändå? 

Tove Jansson mästerliga berättelser från Mumindalen har här bearbetats med varsam hand och texten, tillsammans med de fina illustrationerna inbjuder verkligen till en härlig lässtund. Perfekta böcker att läsa högt nu i vinter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar