måndag 20 augusti 2018

Augustpriset: Med lite humor klarar en allt!


Comedy Queen
Jenny Jägerfeld

Tolvåriga Sashas mamma har tagit sitt eget liv. Sasha och hennes pappa försöker fortsätta leva vidare så gott det går även om sorgen och saknaden är enorm. 
  Sasha saknar sin mamma något oerhört men har svårt att visa detta för sin omgivning. Hon bestämmer sig istället för att skriva en lista på allt det som hon ska göra för att för att inte riskera att hamna i en depression liknande den mamman led av. Sista punkten på Sashas lista är att hon ska bli en "comedy queen", hon ska få både sig själv och andra att skratta - för då kan en ju inte vara deprimerad. 
  Med hjälp av sin farbror Ossi får Sasha möjligheten att genomföra ett gig på en klubb för stand up komiker. Allteftersom giget närmar sig blir Sasha alltmer nervös, kommer hon att fixa att stå på scen och kommer hon att bli en sann comedy queen? 

En suverän bok som blandar humor och allvar på ett klockrent sätt. Jägerfeld skriver trovärdigt ovh lyhört om ett tungt ämne. Det är svårt att inte bli berörd av den här realistiska berättelsen som väcker många tankar och funderingar.

Boken är nominerade till Augustpriset 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar