måndag 26 februari 2018

Teater och magi


Norra latin
Sara Bergmark Elfgren

Tamar har flyttat från Östersund till Stockholm där hon ska plugga på teatergymnasiet Norra latin. Skolan har gamla anor och lärarna sägs vara väldigt krävande. 
  I Tamars klass går även Clea, vars mamma är en firad skådespelerska, och den strulige Tim som är son till den ökände men världsberömde skådespelaren Jack Helander. Tamar betraktar med avund hur Clea och Tim faller för varandra då hon själv fattat tycke för Clea. 
  Som om det inte vore nog med att Tamar plågas av obesvarad kärlek så inser hon snart att det  i skolans korridorer rör sig något som inte är helt mänskligt. Det spökar på Norra latin och det tycks som om den osaliga anden vill Tamar något. 
  Vem är spöket och vilken är dess koppling till de skrämmande händelser som skett på Norra latin under årens lopp? Tamar kommer snart bli varse om att magi och skådespelarkonst ofta går hand i hand.

En riktigt tegelsten, fylld med intriger, spänning och övernaturligheter. Sara Bergmark Elfgren har tidigare bland annat skrivit Cirkeln-trilogin tillsammans med Mats Strandberg. När hon nu skriver på egen hand det minst lika spännande och bladvändarvänligt som tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar