onsdag 31 maj 2017

Jack och kärleken


Jack
Christina Lindström

Jack, boende i Göteborg och snart arton, är en av de coola killarna. Han är snygg, poppis både bland killar och tjejer och bra på idrott. Jack har dock ett struligt förflutet, han har (och fortsätter delvis) mobbat och hånat flera under sin skoltid och han har under en kort tid också hängt med nynazisterna i föreningen Nordiskt motstånd. Jack har dock distanserat sig från den nazistiska föreningen och försöker bättra på sig helt allmänt. 
  När han så en dag får kontakt med den ett år yngre Freja blir Jack tokförälskad och som tur är är känslorna besvarade. Allt verkar flyta på bra mellan Jack och Freja ända tills den dagen Jack ska träffa Frejas familj. Frejas bror, Tor, visar sig vara en av de som drabbats allra värst av Jacks mobbning. Frejas reaktion när hon får veta hur Jack betett sig mot hennes bror låter inte vänta på sig.
Ska kärleken mellan dem överleva och kan Jack verkligen lägga sitt förflutna bakom sig?

En finfin kärlekshistoria fylld med härliga karaktärer, vi träffar både Jacks struliga familj och hans polare som är en minst sagt galen mix, och humor men också en rejäl dos värme och eftertänksamhet. En bok om att försöka bli en bättre person och om att alla har fler sidor än den som omgivningen ofta ser. Romantisk feel-good när den är som bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar