fredag 11 november 2016

Gästrecension: Röd Drottning

Dags för en gästrecension, här presenterar Alva i år 7 en riktigt spännande och läsvärd bok! Tack för tipset Alva! Röd Drottning
Victoria Aveyard

Boken handlar om en vanlig flicka, Mare, som bor i en fattig liten by som heter Pålträsk. Hon hjälper till att försörja familjen genom att stjäla eftersom hennes äldre bröder tvingats ut i krig. 
  Människorna är inte uppdelade i hudfärg, kön eller religion. De är uppdelade i blod, färgen på deras blod, silver eller röd. Människor med silverfärgat blod har speciella, övernaturliga krafter, de behandlas som kungar, medan röda behandlas som tjänare. Mare är röd, vilket betyder att när hon fyller sexton tvingas hon, av silvrarna ut i krig om hon inte kan få ett jobb. 
  Ett händelseförlopp, med starten att en fiskare dör, leder till att Mare får ett jobb på slottet, där hon efter en olycka märker sina omöjliga krafter…

En otroligt spännande början på en fantastisk bokserie. Fylld av maktspel, krig, intriger, magi, svek, kärlek och sorg. Mycket skratt och gråt, näst inpå omöjlig att lägga ifrån sig. 
Definitivt rekommenderad för personer som tycker om fantasy och drama. Rekommenderad ålder 13-16 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar