fredag 5 december 2014

När en älskad person går bort och allt som följer i dess spår.


Låt vargarna komma
Carol Rifka Brunt

När Junes älskade morbror Finn dör i AIDS uppdagas snabbt en massa hemligheter kring morbroderns liv. Hemligheter som Junes mamma Danni försökt dölja i ett försök att "skydda" June och hennes syster Greta från Finns, i hennes ögon, dekadenta levnadssätt. 
  Morbroderns död ställer allt på ända i Junes liv och snart befinner hon sig i konflikt med både sin mamma och syster. Alla tre har olika sätt att hantera saknaden efter Finn på och mest destruktiv blir kanske Greta som börjar dricka alltmer sprit samtidigt som hennes beteende blir märkligare och märkligare. 
  Samtidigt som Junes familjs befinner sig i upplösningstillstånd börjar en för June okänd man försöka ta kontakt med henne. Frågan är vad han vill och vilken hans relation till Finn egentligen var?

En mycket omtalad bok som skapar ett insiktsfullt porträtt av en ung tjej som känner sig lite vilse i tillvaron. Brunt skriver på ett rakt och öppet sätt om sorg och förlust, om såriga relationer men också om hur man går vidare ur situationer som kan tyckas omöjliga att bemästra. En vacker och sorglig bok för dig som är en van läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar