måndag 25 augusti 2014

Bokrecension


Välkommen till LA, baby
Moa Eriksson Sandberg

Doris åker med bästa vännen Ottilia till San Francisco. Det är en riktig drömresa som tjejerna planerat länge och som framförallt Doris behöver, hemma i Sverige finns nämligen Niklas, killen som hon är olyckligt kär i. Allt förstörs dock för Doris när Ottilias krävande och mentalt instabila pojkvän, Hampus, bestämmer sig för att åka över från Sverige för att möte upp de båda i San Francisco. 
  Efter många om och men bestämmer sig Ottilia slutligen för att återvända till Sverige med Hampus för att där stötta honom när han försöker bearbeta sina mentala problem. Doris i sin tur bestämmer sig för att stanna kvar i USA och åker själv vidare till Los Angeles där hon ska bo med en gammal gymnasiekompis, Shirin. I LA, som verkligen är en kontrasternas stad, får Doris uppleva en rad både skrämmande och lustfyllda händelser. Mitt i allt det dramatiska som sker så dyker det upp en kille, den lite äldre manusförfattaren Leo, som kanske, kanske kan bli den som får Doris att komma över Niklas.

En välskriven, spännande och romantisk bok om att våga kasta sig ut i det okända och bli en starkare och tryggare person. Moa Eriksson Sandberg skriver så att man inte kan sluta läsa och boken är en riktig bladvändare för dig som går på högstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar