fredag 28 juni 2013

Bokrecension


Två eller tre saker jag glömde berätta för dig
Joyce Carol Oates

Äntligen en ny ungdomsroman av briljanta Joyce Carol Oates och som vanligt är det tunga ämnen som behandlas. 
I den här romanen möter vi ett antal tjejer som går på den prestigefyllda skolan Quaker Heights. Det är hård press på dem under detta deras sista år innan de ska påbörja sina collegeutbildningar. När sedan en av deras närmsta vänner, den rebelliska Tink, begår självmord påverkar det tjejerna på flera olika sätt.  
Merissa är en tjej som alla tycker verkar vara perfekt men när ingen ser skär sig Merissa för att lätta på pressen som hon känner från omgivningen...
Nadia är i sin tur en tjej som drabbats av nätmobbning, någon har skrivit att hon är en hora på nätet och i skolans grymma sociala spel är det inte lätt att hålla huvudet över ytan. Till råga på allt så är Nadia dessutom vansinnigt förälskad i en av sina lärare, en förälskelse som får henne att göra något mycket dumt.
Parallellt med dessa två historier så får vi även ta del av de andra elevernas liv, både i skolan och hemma och i centrum står den viljestarka Tink som kommer att få en avgörande roll i både Merissas och Nadias öden.

Ännu en stark och välskriven bok som väcker många tankar samtidigt som den är skriven med ett sådant driv att den är svår att släppa innan man läst ut den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar